
Urządzenia i Akcesoria
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
Pangrattato
-
bread day old rustic bread45 g
-
garlic cloves2
-
lemon zest only, no white pith1
Tonnato sauce
-
tuna, canned, in brine drained185 g
-
small dried anchovies2
-
egg yolks2
-
lemon juice40 g
-
sea salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
extra virgin olive oil plus extra to fry150 g
-
baby pickled capers30 g
Brussels sprouts
-
water250 g
-
Brussels sprouts trimmed and cut into halves500 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
327.7 kcal /
1370.9 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
13.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
384.7 mg