Wersje kompatybilne
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pangrattato
- 45 g bread, day old rustic bread
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
Tonnato sauce
- 185 g tuna, canned, in brine, drained
- 2 small dried anchovies
- 2 egg yolks
- 40 g lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 150 g extra virgin olive oil, plus extra to fry
- 30 g baby pickled capers
Brussels sprouts
- 250 g water
- 500 g Brussels sprouts, trimmed and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370.9 kJ / 327.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 384.7 mg
Alternatywne przepisy
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 Std. 10 Min
Mushroom Taco Filling
35min
Virgin watermelon margarita
6h 10 min
Baba Ganoush
1 Std.
Baba ghanoush
1 Std.
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 Min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1 Std.
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Ribollita
50min