Wersje kompatybilne
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pangrattato
- 45 g bread, day old rustic bread
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
Tonnato sauce
- 185 g tuna, canned, in brine, drained
- 2 small dried anchovies
- 2 egg yolks
- 40 g lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 150 g extra virgin olive oil, plus extra to fry
- 30 g baby pickled capers
Brussels sprouts
- 250 g water
- 500 g Brussels sprouts, trimmed and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370.9 kJ / 327.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 384.7 mg
Alternatywne przepisy
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
15-minute noodles
15 Min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 Min
Steamed Egg Cups
20 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Salt-free vegetable stock paste (6 months+)
55 Min
Hokkaido Scallop Sashimi with Avocado and Lime
35 Min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25h 35min