Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coriander spice paste
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only, plus extra for garnishing
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- 100 g double cream
Paneer parcels
- 500 g paneer, cut into pieces (2-3 cm - see Tips)
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- 60 g fresh baby spinach leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2287.9 kJ / 544.7 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1294.5 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea shawarma salad bowl
40 Min
Chilli chutney quesadillas
1 Std.
Palak paneer
45 Min
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40 Min
Paneer makhani
45 Min
Rogani kumbh
45 Min
Chilli paneer
30 Min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Paneer tikka
40 Min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Paneer Makhani
1 Std.
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min