Ravioli all'astice con sautè di vongole

Ravioli all'astice con sautè di vongole

4.6 7 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 1 scalogno
  • 40 g di burro
  • 1 rametto di rosmarino fresco
  • 600 g di astice solo la polpa fresca
    600 g di astice, solo la polpa, congelato (veder consigli)
  • 30 g di brandy
  • 150 g di ricotta vaccina (vedere consigli)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
Pasta fresca
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Sautè di vongole
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 1000 g di vongole veraci fresche e pulite
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 600 kcal / 2510.3 kJ
Białko 46.3 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 31.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...