Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno
- 40 g di burro
- 1 rametto di rosmarino fresco
-
600
g di astice, solo la polpa fresca
lub 600 g di astice, solo la polpa, congelato (veder consigli) - 30 g di brandy
- 150 g di ricotta vaccina (vedere consigli)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Sautè di vongole
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 1000 g di vongole veraci, fresche e pulite
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2510.3 kJ / 600 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 31.7 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine al tartufo
50 Min
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1 Std.
Insalata di polpo con dressing al lime
1 Std.
Ponte dei sospiri
1 Std.
Involtini di tonno con insalata di patate
55min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Marinatura all'ananas
20 Min
Bisque
2h
Nuvola di zucchine con gamberoni alla curcuma
45 Min
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1 Std.
Tagine di rana pescatrice
1h 5min
Baccalà alla portoghese
1h 10min