Cheesecake al caffè

Cheesecake al caffè

4.0 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Base
  • di burro a pezzi + q.b.
    80 g
  • di miele
    15 g
  • di cannella in polvere
    1 pizzico
  • di biscotti, tipo digestive a pezzi
    300 g
  • farina tipo 00 q.b.
Crema
  • di zucchero
    200 g
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di ricotta ben asciutta
    300 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    250 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino raso
  • di yogurt bianco
    125 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    150 g
  • uova
    3
  • di caffè solubile
    10 - 20 g
  • cacao amaro in polvere o panna montata, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 657.3 kcal / 2749.6 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 40.9 g
Węglowodany 61.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 25.9 g
Sód 413.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...