![Crocchette di patate a faccina Crocchette di patate a faccina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c4858179-5472-46fb-8a0e-9c3ea0ca7fb8/Derivates/45c74b25-1507-487b-8f8b-6e08fd669058.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Emmental
- 1000 g di patate a pasta farinosa, sbucciate e a fette (0,5 cm)
- 350 g di latte
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di burro, morbido
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 60 g di semi misti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti alla romana
55 Min
Cheescake al caco mela
8h
Pizza diavola
1 Std. 45 Min
Pizza capricciosa
1 Std. 35 Min
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4 Std.
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3h 50min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3h 50min
Pizza quattro stagioni
1 godz. 30 min
Praline di frutta secca al cioccolato, cocco e pistacchio (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Polpette di agnello
55 Min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15min