Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Emmental
- 1000 g di patate a pasta farinosa, sbucciate e a fette (0,5 cm)
- 350 g di latte
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di burro, morbido
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 3 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 60 g di semi misti, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 83.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
35 Min
Hash Browns (frittelle di patate)
1h 10min
Crocchette di riso al forno
1 Std. 35 Min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 Std. 30 Min
Crostini alla crema di melanzane e mozzarella di bufala
55 Min
Pere a Cottura Lenta con salsa al cioccolato
4h 30min
Pizzette "Tricolore"
Brak ocen
Tortelli di patate e ricotta
1 godz. 20 min
Crema verde spalmabile del Gründonnerstag
10min
Melanzane ripiene alla Norma
1h
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Cullurielli cosentini
4h 30min