Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di baccalà (vedere consigli)
- 1500 g di acqua
- 80 g di cipolla dorata, a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 5 fili di erba cipollina fresca, tritati
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- ½ peperoncino piccante fresco
- 1 lime, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 250 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 2 uova
- 40 g di latte
- 4 pizzichi di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato fresco, a piacere
- 1000 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà
1h
Baccalà fritto in pastella
1h 10 min
Baccalà alla ligure
1h
Frittelle di baccalà
1ωρ. 5 λεπτ.
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 godz. 30 min
Alici ripiene
50min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min
Baccalà, patate e funghi
45min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min