Pizza con crema di Parmigiano, asparagi e polvere di tuorlo (di Roberto Valbuzzi)

Pizza con crema di Parmigiano, asparagi e polvere di tuorlo (di Roberto Valbuzzi)

4.4 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 40 min
1 porzione

Składniki

Tuorli marinati
  • 250 g di sale fino
  • 250 g di zucchero
  • 2 tuorli d'uovo
Impasto
  • 250 g di farina tipo 00
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 400 g di acqua
  • 5 g di zucchero
  • 5 g di sale
  • 6 asparagi bianchi (vedere varianti)
  • Gin q.b. per marinare (30-40 g circa)
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 1 pizzico di sale
Scarola
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di peperoncino rosso secco
  • 200 g di scarola
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
Crema di Parmigiano
  • 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 100 g di latte
  • 5 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • erbe aromatiche a piacere, q.b.
  • fiori edibili (opcjonalnie) q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 3231 kcal / 13506 kJ
Białko 119 g
Tłuszcz 101 g
Węglowodany 456.5 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 45 g
Sód 101.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...