Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 2 uova
- 150 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (origano, rosmarino, timo, salvia), le foglie e gli aghi
- 100 g di burro a pezzi
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2728 kJ / 652 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortellini ai grani antichi in brodo
1h 30min
Patate in salsa piccante
45min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1h 15 min
Ravioli di patate e gamberi
1h 20min
Coppette biscotto
20 min
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2h 20min
Pasta all'uovo
1h
Gelato in cialda con mirtilli caldi
11 Std. 50 Min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3h 40min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Pasta fresca tipo Trofie
30min