Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 650 g di acqua
- 40 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 700 g di farina senza glutine (vedere consigli) + q.b.
- 80 g di olio di semi di girasole
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di succo di limone
Terminare la preparazione
- 300 g di salsa di pomodoro
- 20 fette di zucchina a rondelle
- ½ peperone rosso a striscioline
- 5 - 6 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 3 cucchiai di mais dolce in scatola
- 10 fette carota, pelata e a rondelle
- 100 g di mozzarella a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1486.1 kJ / 355.2 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Pane veloce (senza glutine)
1u.
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3sa
Pasta frolla (senza glutine)
2 Std. 45 Min
Torta margherita (senza glutine)
50 Min
Mini plumcake allo yogurt (senza glutine)
40 Min
Muffin al cacao (senza glutine)
50 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min