Pizzette faccina (senza glutine)

Pizzette faccina (senza glutine)

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 pezzi

Składniki

Impasto
  • di acqua
    650 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    40 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di farina senza glutine (vedere consigli) + q.b.
    700 g
  • di olio di semi di girasole
    80 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di salsa di pomodoro
    300 g
  • di zucchina a rondelle
    20 fette
  • peperone rosso a striscioline
    ½
  • di olive nere denocciolate a rondelle
    5 - 6 g
  • di mais dolce in scatola
    3 cucchiai
  • carota pelata e a rondelle
    10 fette
  • di mozzarella a dadini
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 355.2 kcal / 1486.1 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 54.7 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 0.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...