Urządzenia i Akcesoria
Ryżowy pudding z herbatą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 porcji
Składniki
-
1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
900 g mleka
-
100 g mleka kokosowego, light, w puszce
-
50 g brązowego cukru
-
2 torebki herbaty np. Earl Grey
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
220 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
8 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do podania
-
2 łyżki orzechów pistacjowych, prażonych, siekanych do podania
-
2 łyżki płatków kokosowych do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.6 g
Kalorie
1056 kJ /
249 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Węglowodany
36.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Pudding ryżowy
55 min
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Pudding ryżowy z wodą różaną, pistacjami i granatem
55 min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Owsianka migdałowa z żurawiną
20 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Owsianka z marchewką i daktylami
20 min
Deser z kaszy manny
20 min
Owsianka korzenna z jabłkami
25 min