Pasta z pieczarek i słonecznika
TM6

Pasta z pieczarek i słonecznika

4.5 (988 ocen)

Składniki

  • 100 g ziaren słonecznika, uprzednio opłukanych
  • 260 g wody
  • 10 g białego wina, półwytrawnego (opcjonalnie)
  • 100 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g sosu sojowego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
445.8 kJ / 106.5 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
5.7 g
Tłuszcz
7.5 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
16.7 g
Sód
257.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy