Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczarek i słonecznika
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g ziaren słonecznika uprzednio opłukanych
-
260 g wody
-
10 g białego wina, półwytrawnego (opcjonalnie)
-
100 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g sosu sojowego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
257.3 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
445.8 kJ /
106.5 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 Min
Hummus z zielonego groszku
40 Min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 Min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 Min
Pasta śródziemnomorska
15 Min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 Min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 Min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 Min
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min
Pasta jajeczna z awokado
35 Min
Pasztet z selera
2 Std.
Pasztet pieczarkowy
2 Std. 50 Min