
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczarek i słonecznika
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g ziaren słonecznika uprzednio opłukanych
-
260 g wody
-
10 g białego wina, półwytrawnego (opcjonalnie)
-
100 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g sosu sojowego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
106.5 kcal /
445.8 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
257.3 mg