Pasta z pieczarek i słonecznika

Pasta z pieczarek i słonecznika

4.5 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g ziaren słonecznika uprzednio opłukanych
  • 260 g wody
  • 10 g białego wina, półwytrawnego (opcjonalnie)
  • 100 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g sosu sojowego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 106.5 kcal / 445.8 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 257.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...