Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczarek i słonecznika
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g ziaren słonecznika uprzednio opłukanych
-
260 g wody
-
10 g białego wina, półwytrawnego (opcjonalnie)
-
100 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g sosu sojowego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
257.3 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
445.8 kJ /
106.5 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Kawior z pieczarek
30 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min