Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 250 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 300 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g bułki tartej, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
- 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 1 jajko
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- olej rzepakowy, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1280.1 kJ / 305.8 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1h
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1h 5min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1h
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50min
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
1h 20min
Kaszubskie kotlety rybne
35min
Placki porowe z mięsnym farszem
1h
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55min