Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
300 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 jajko
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.8 g
Kalorie
1280.1 kJ /
305.8 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Klopsiki ufo
1 godz.
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1 godz.
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Paluszki rybne i sos tysiąca wysp
45 min