
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku3
-
natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość do podania5 - 10 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 ½ - 1 ¾ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
ryżu basmati200 g
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki400 g
-
wody plus dodatkowe 4-5 łyżek do wymieszania ze skrobią700 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej¼ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżka
-
chili, mielonego (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
580.6 kcal /
2429.3 kJ
Białko
31.6 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
1066.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min