Bieszczadzkie fuczki z cebulą

Bieszczadzkie fuczki z cebulą

4.5 441 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej odciśniętej z soku (patrz wskazówka)
  • 250 g mąki pszennej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cząbru, suszonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • 220 - 250 g mleka
  • 2 jajka
  • masło klarowane do smażenia
    olej rzepakowy, do smażenia
  • 2 cebule (ok. 200 g), pokrojone w 5 mm plastry
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
  • koperek, świeży do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1115.2 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 1592 kJ / 380.5 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 69.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...