Macarons français à la confiture de bleuets (Métrique)

Macarons français à la confiture de bleuets (Métrique)

4.4 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
40 pièces

Składniki

  • 140 g d’amandes, moulues (voir Conseil)
  • 170 g de sucre à glacer (voir Conseil)
Meringue française
  • 85 g de sucre
  • 115 g de blanc d'œuf ce qui correspond à un peu moins de 4 œufs (voir Conseil)
  • colorant alimentaire en gel, au goût (voir Conseil)
Garniture
  • 140 g de sucre
  • zestes fins de 1 citron, sans chair blanche
  • 185 g de bleuets frais
  • 1 c. à thé de pectine de pomme NH (voir Variante)
  • 1 c. à thé de jus de citron fraîchement pressé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 63 kcal / 264 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...