Flatbread turc

Flatbread turc

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 tranches

Składniki

  • d'eau
    360 g
  • de levure fraîche émiettée
    20 g
    2 c. à café de levure déshydratée, émiettée
  • de sucre
    20 g
  • de farine à pain et plus pour parsemer
    500 g
  • d'huile d'olive et plus pour graisser
    20 g
  • de sel selon votre goût
    1 - 1 ½ c. à café
  • oeuf légèrement battu avec 1 c. à c. d'eau, pour la dorure
    1
  • de graines de sésame, toutes les couleurs pour parsemer
    ½ c. à soupe
  • de graines de carvi pour parsemer
    ½ c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 96 kcal / 400 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...