
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g d'eau
-
20
g de levure fraîche émiettée
lub 2 c. à café de levure déshydratée émiettée - 20 g de sucre
- 500 g de farine à pain et plus pour parsemer
- 20 g d'huile d'olive et plus pour graisser
- 1 - 1 ½ c. à café de sel selon votre goût
- 1 oeuf légèrement battu avec 1 c. à c. d'eau, pour la dorure
- ½ c. à soupe de graines de sésame, toutes les couleurs pour parsemer
- ½ c. à soupe de graines de carvi pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 96 kcal / 400 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g