Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Crème brûlée et fruits tropicaux (métrique)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 170 g de sucre, et un peu plus pour saupoudrer
- 910 g de crème à fouetter
- 8 jaunes d'œufs de gros calibre
- fruits tropicaux frais (par exemple, mangues, kiwis, papayes), en cubes, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 38 mg
Alternatywne przepisy
Tarte aux pacanes à l'érable
1 Std. 15 Min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4h 45 min
Crème fouettée
10 dk
Coquilles Saint-Jacques poêlées avec sauce carotte, gingembre et noix de coco (Hestan Cue™)
40 dk
Filet de bœuf avec riz, amandes et canneberges (Métrique)
1sa
Amaretto Sour (Métrique)
10 dk
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30 dk
Tarte au sucre
45 Min
Antonio Bachour: Tartelettes au citron et basilic (métrique)
3 Std. 45 Min
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10 dk
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 Min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 dk