Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oeufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, pour le moule
- 100 g de farine de blé, de préférence tamisée et 1 c. à s. pour le moule
- 20 g de poudre de cacao, de préférence tamisée
- 150 g de chocolat fondant, en morceaux
- 550 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 80 g de sucre glace
- 400 g de cerises amarena, au sirop (Poids net 220 g - Réserver le sirop)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2328 kJ / 554 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massepain
1 Std. 10 Min
Parfait au caramel
Brak ocen
Biscuits d'amour aux fraises
1 Std. 10 Min
Bûche de Noël 'Forêt noire'
1h 30 min
Sauce caramel vanille bourbon
40 Min
Génoise
1h 50 min
Glace au caramel salé
14 godz.
Pâte de bouillon de viande
45 min
Pâte de bouillon de volaille
45 min
Couronne briochée aux cerises et épices
2h 20min
Frangipane aux poires
1h 30 min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4h 45min