
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit au chocolat
- 4 oeufs
- 140 g de sucre et plus pour saupoudrer
- 20 g de poudre de cacao
- 140 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
Garniture
- 500 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 30 g de poudre de cacao tamisée
- 2 - 3 c. à soupe de kirsch (voir conseils)
- 300 g de cerises dénoyautées, coupées en deux (voir conseil)
- de sucre glace pour décor
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 317.8 kcal / 1334.7 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Sód
- 66.8 mg