![Beetroot soup (gut health) Beetroot soup (gut health)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/204EFD62-D17C-438C-BD93-B3EE4B228063/Derivates/5fa84baa-1df2-495f-bb24-9393c10780a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cashews, dry roasted or activated, plus extra to serve (see Tips)
- 180 g onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 50 g celery, cut into pieces (3 cm)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to serve
- 600 g beetroot, washed, trimmed and cut into pieces (2-3 cm - see Tips)
- 2 apple, unpeeled and cored; 1 cut into quarters, 1 cut into julienne, to serve
- 550 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- 50 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- watercress, to serve (optional)
- kefir milk, to serve (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 821.8 kJ / 195.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 203 mg
Alternatywne przepisy
Spicy cauliflower soup
20min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45min
Turmeric cauliflower soup (Post-natal)
50min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35min
Curried carrot and ginger soup
40min
Carrot and coriander soup
30min
Broccoli soup with sage oil
30min
Mushroom soup
30min
Broccoli almond soup
30min
Tomato and red lentil soup
30min
Zucchini soup
25min