Osso-buco

Osso-buco

4.5 268 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 25 g d'huile d'olive
  • 1000 - 1200 g de viande de veau dénervée, en morceaux (jarret et maigre)
  • 20 g de farine
  • 3 tomates épluchées et coupées en quatre
  • 1 branche de céleri coupée en morceaux
  • 100 g de vin blanc sec
  • 35 g de concentré de tomate
  • ½ cube de bouillon de volaille
  • 1 bouquet garni
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421 kcal / 414 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...