Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 25 g d'huile d'olive
- 1000 - 1200 g de viande de veau dénervée, en morceaux (jarret et maigre)
- 20 g de farine
- 3 tomates, épluchées et coupées en quatre
- 1 branche de céleri, coupée en morceaux
- 100 g de vin blanc sec
- 35 g de concentré de tomate
- ½ cube de bouillon de volaille
- 1 bouquet garni
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 414 kJ / 421 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Lapin marengo
1 Std.
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Lapin à la moutarde
1 Std.
Estouffat toulousain
2h
Veau Marengo
55 min
Sauté de veau Marengo
55 min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1 Std. 30 Min
Joues de porc à la bière
1 Std. 10 Min
Axoa d'agneau
55 min
Blanquette de veau vapeur
1 Std. 10 Min