Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de fromages variés, détaillés en cubes (comté, beaufort et emmental par ex.)
- 1 gousse d'ail
- 200 g de vin blanc sec
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de pain rassis, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4533 kJ / 1083 kcal
- Białko
- 53.5 g
- Węglowodany
- 91.3 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Cervelle de canuts
12 Std.
Fondue savoyarde
25min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55 min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Œuf poché sauce meurette
1 godz.
Gratin de crozets au jambon
1 godz.
Aligot
40min
Croziflette
1h 25min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 min
Sauce au roquefort
20min