Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- ½ orange non traitée (zeste et jus)
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux
- 25 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de saumon frais, sans la peau et détaillé en dés (1 cm env.)
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2108 kJ / 504 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risetti au poulet, pesto estragon
30 min
Blisotto aux moules et poivrons grillés
25 min
Risotto de poulet aux champignons
30 min
Poulet au curry, tagliatelles de légumes et velouté au lait de coco
50 min
Cabillaud sauce vanille, risotto aux agrumes
1h 10 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto de printemps
55 min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55 min
Risotto brocoli-langoustine
55 min
Risotto au curry et noix de coco
35 min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40 min