Risotto au saumon

Risotto au saumon

4.4 392 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 1 citron jaune non traité
  • ½ orange non traitée (zeste et jus)
  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 100 g d'échalotes
  • 40 g de beurre doux
  • 25 g d'huile d'olive
  • 320 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • 100 g de vin blanc sec
  • 680 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g de saumon frais sans la peau et détaillé en dés (1 cm env.)
  • 80 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 931.9 mg
Białko 27.4 g
Kalorie 2383.6 kJ / 569.7 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 48.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...