Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 500 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 4 œufs, blanc et jaune séparés
- 40 g de gruyère, coupé en morceaux
- 1 c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
-
100
g de crème liquide légère (15% m.g.)
lub 100 g de crème de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882 kJ / 212 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 Std. 10 Min
Croquettes de chou-fleur au parmesan
55 Min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1 Std.
Flan d'épinard
45min
Flans de poireau
35 Min
Cake au chou-fleur
1 godz. 15 min
Soufflés de topinambours
55 Min
Gratin de blette au tofu soyeux
1 Std.
Tarte au navet et au cantal
1 Std. 30 Min
Purée de chou à la châtaigne
25 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min