Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et coupées en rondelles
- 180 g de tomme pour aligot, coupée en morceaux ou un mélange de cantal et de tomme fraîche
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 2 gousses d'ail
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 467 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
45 min
Soufflé à la fourme d'Ambert
40min
Fondue savoyarde
25min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 min
Gratin de pain au reblochon
35min
Fondue savoyarde
15min
Gratinée aux oignons
50min
Sauce au roquefort
20min
Welsh rarebit
30min
Croziflette
1h 25min