Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et coupées en rondelles
- 180 g de tomme pour aligot, coupée en morceaux ou un mélange de cantal et de tomme fraîche
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 2 gousses d'ail
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 467 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
45min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Cervelle de canuts
12h
Aligot et poulet à la sauge
50min
Mayonnaise
5 min
Fondue savoyarde
25 min
Kouign-amann
2h 15min
Cromesquis de saint-nectaire
45min
Croquetas de jambon de Bayonne
3h
Aïoli traditionnel
10 min
Fondue savoyarde
15min
Sauce au roquefort
20 min