Urządzenia i Akcesoria
Jackfruit nuggets
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 pieces
Składniki
Bavarian spice rub
-
mustard seeds2 tsp
-
fennel seeds2 tsp
-
coriander seeds1 ½ tbsp
-
dried rosemary2 tsp
-
dried oregano2 tbsp
-
sea salt100 g
-
semi sun-dried tomatoes30 g
-
garlic flakes2 tsp
-
cayenne pepper1 pinch
-
sweet paprika2 tsp
Jackfruit nuggets
-
Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)60 g
-
panko breadcrumbs100 g
-
plain flour80 g
-
jackfruit in brine drained2 cans
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
barbecue sauce (see Tips)2 tbsp
-
ground black pepper1 - 2 pinches
-
eggs lightly beaten3
-
vegetable oil to shallow fry
-
sauce of choice to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
96.7 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
385.2 kJ /
91.7 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar (Vegetable Dhall)
Brak ocen
Vegetarian sausage rolls
40 min
Pasta Alfredo with mushrooms
40 min
Butternut mac and cheese
45 min
Raw zucchini bolognaise (Thermomix® Spiralizer, using modes)
15 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Rendang curry
30 min
Vegan bean burger
1 godz. 20 min
Cashew sour cream
10 min
Vegetable pilaf
1 godz.
Nachos with beans and cashew sour cream
50 min
Lentil bolognese
30 min