![Eat your veggie gardens Eat your veggie gardens](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D010B046-8B6E-4250-8686-7B179EEA67A7/Derivates/BC1C00DB-5249-4C74-B50A-651AAB9CABB4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 bunch broccolini, cut into 12 mini trees
- 1 garlic clove (small)
- 1 tbsp hulled tahini
- 100 g carrot, cut into pieces
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tsp lemon juice
- ½ tsp salt, to taste
- 20 g olive oil
- 2 celery stalks, cut into 12 pieces
- ½ red capsicum, cut into 12 strips
- 6 snow peas, cut into halves diagonally
- 12 cherry tomatoes
- 1 Lebanese cucumber, cut into 12 sticks
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 254.8 kJ / 60.7 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 155.2 mg
Alternatywne przepisy
Brandy cashew cream
5min
Vegan mayonnaise
15min
Cacao avocado smoothie cups (Toddlers and beyond)
10min
Stretchy melty cheese
20min
Four-seed honey butter
30min
Vegan Macaroni and Cheese
5 godz.
Raw chocolate beetroot cake
2 Std. 15 Min
Penne and vegetables
35min
Triple chocolate layer cake
5u. 20min
Mashed pea and corn slice
40min
Pasta with tuna
30min
Autumn vegetable gratin
50min