Roasted eggplant

Roasted eggplant

4.0 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • eggplants cut into halves lengthways
    2
  • salt for sprinkling
  • harissa paste (see Tips)
    70 g
  • garlic cloves
    2
  • ground turmeric
    1 tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    2 tbsp
  • extra virgin olive oil
    65 g
  • shelled unsalted pistachio nuts
    70 g
  • bread (approx. 70 g), torn into pieces
    2 slices
  • sumac
    1 ½ tsp
  • pomegranate arils, for garnishing (see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.4 g
Kalorie 1744.6 kJ / 415.4 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...