Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggplants, cut into halves lengthways
- salt, for sprinkling
- 70 g harissa paste (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp dried oregano
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 65 g extra virgin olive oil
- 70 g shelled unsalted pistachio nuts
- 2 slices bread (approx. 70 g), torn into pieces
- 1 ½ tsp sumac
- pomegranate arils, for garnishing (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1744.6 kJ / 415.4 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min
Beetroot soup (gut health)
40 Min
Ratatouille
40 Min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 Min
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40 Min
Spring greens with grapefruit
30 Min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Rhubarb and strawberry fool
2 Std. 15 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 godz. 40 min