![Roasted eggplant Roasted eggplant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7bd7f8c7-6d5d-4636-8c9f-45814b490357/Derivates/df2024b8-10b7-4175-8221-c697cc3266b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggplants, cut into halves lengthways
- salt, for sprinkling
- 70 g harissa paste (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp dried oregano
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 65 g extra virgin olive oil
- 70 g shelled unsalted pistachio nuts
- 2 slices bread (approx. 70 g), torn into pieces
- 1 ½ tsp sumac
- pomegranate arils, for garnishing (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1744.6 kJ / 415.4 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Mushroom-stuffed mushrooms
50 dk
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Sardines with tomato couscous
55 Min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Penne with mussels
1h 5min
Asparagus and broad bean salad
25 min
Spring greens with grapefruit
30 min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 godz. 25 min
Vegetable pilaf
1h
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1h