Urządzenia i Akcesoria
Vadouvan spiced mini rolls
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 portions
Składniki
Caramelised onions
-
red onion cut into quarters200 g
-
olive oil30 g
-
sea salt flakes½ tsp
-
red wine vinegar30 g
-
raw sugar30 g
Vadouvan spice mix
-
fenugreek seeds1 tsp
-
cumin seeds2 tsp
-
coriander seeds1 tbsp
-
ground turmeric1 tsp
-
fresh curry leaves20
-
brown mustard seeds1 tbsp
-
dried chilli flakes2 tsp
-
sea salt flakes1 tsp
-
black peppercorns½ tsp
Bread rolls
-
water280 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
sea salt flakes½ tsp
-
baker's flour500 g
-
olive oil30 g
Assembly
-
olive oil for brushing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.4 g
Kalorie
577 kJ /
137 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Almond biscotti
1 godz. 10 min
Beetroot salad
10 min
Soy milk jellies with coffee syrup
3 godz. 55 min
Chaat masala
10 min
Rogani kumbh
45 min
Spiced tomato chutney
30 min
Almond thins
25 min
Double ginger and pear cake
1 godz. 35 min
Dessert dukkah
1 godz.
Achcharu (pickle)
48 godz. 30 min
Walnut and blue cheese shortbread
1 godz. 20 min
Bengali fish cakes
1 godz. 20 min