![Kimchi queso dip Kimchi queso dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1CE448B5-A9D3-4B41-9795-F7B270CCEF04/Derivates/0bc9c569-af04-485c-92b6-9a6c87417122.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 100 g raw cashews (see Tips)
- ½ tsp salt
- filtered water, for soaking
Dip
- 250 g plant-based milk of choice
- 20 g nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp smoked paprika
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp tapioca starch
- 120 g kimchi (see Tips)
- 1 garlic clove
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp chipotle chilli in adobo sauce (see Tips)
- ¼ tsp onion powder
- 1 jalapeño chilli, cut into thin slices, for garnish
- red capsicum, finely diced, for garnish
- tortilla chips or vegetable crudités, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 617.4 kJ / 147 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Coriander chilli chutney
5 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Sage and buckwheat stuffing balls
1h 10min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 Std. 30 Min
Refried beans
10 Min
Vegan parmesan shards
3h 55min
Miso corn purée with almond ricotta
3 Std. 20 Min
BBQ Pulled Jackfruit with Coleslaw
30min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1 Std.
Pulled BBQ jackfruit
25min
Cauliflower buffalo bites
35 Min