Wersje kompatybilne
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 75 g d'eau froide
La garniture
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait demi-écrémé
- 2 c. à soupe de graines de sésame
-
2
c. à soupe de poivre de Sichuan
lub 2 c. à soupe de graines d'anis vert
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 492 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits apéritifs "fantômes"
1h
Verrines "toutes vertes"
30min
Rillettes roses de thon au pamplemousse
15min
Crackers au fromage
1h
Crackers romarin pavot
1h
Cookies au chèvre et au thym
40min
Focaccia au thym
3 Std.
Tarama et ses miniblinis
1h 45min
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Sablés au parmesan
1h
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min