Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de blé complet
- 250 g de farine de blé
- 40 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
- 70 g d'olives noires dénoyautées, coupées en morceaux
- 70 g d'olives vertes dénoyautées, coupées en morceaux
- 100 g de lardons
- farine de blé, pour le plan de travail
- 1 c. à café d'huile d'olive, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2008 kJ / 477 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Sucre orange-épices de Noël
2h
Fougasse
2h
Focaccia aux olives
3h
Sel aromatisé à la sauge
5min
Calissons d'Aix
24h
Olivettes
1 godz. 45 min
Sorbet aux fruits (Plaisir)
10min
Fougasse aux grattons
2h
Sucre à la fraise tagada
5min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min