Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux

Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux

4.2 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

La pâte à crêpe au lait ribot
  • 250 g de farine de blé
  • 3 œufs
  • 500 g de lait ribot
  • 30 g de beurre demi-sel mou
  • ½ c. à café de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
La garniture
  • ½ cube de bouillon de volaille
  • 800 g de poireaux coupés en tronçons
  • 50 g de beurre demi-sel
  • beurre pour la poêle
  • 12 belles noix de saint-jacques
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19.5 g
Kalorie 1529 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 36.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...