Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'oignons, coupés en deux
- 80 g de beurre
- 100 g de vin blanc sec
- 500 g d'eau
- 50 g de farine de blé
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 2 - 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 655 kJ / 158 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce bordelaise
45min
Sauce hollandaise sans œuf
10min
Sauce curry
30 Min
Consommé de faisan et ses quenelles de moelle
12 Std. 35 Min
Sauce beurre blanc
20 min
Sauce cocktail
10min
Sauce au vin doux
55min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1h 15min
Sauce chasseur
35min
Chapon en blanquette
1h 30min
Sauce périgourdine
35min
Sauce tomate épicée
25 min