Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'échalotes
- 25 g de beurre
- 900 g de lait demi-écrémé
- 6 tranches de pain rassis, coupées en dés
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1370 kJ / 325 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons
20min
Soupe de haricots blancs
20min
Soupe à l'oignon
1h 10min
Potage au poireau
30min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté de haricots tarbais au chorizo
12h
Velouté de pomme de terre aux grains de maïs
40min
Potage Saint-Germain
45 min
Soupe à l'ail
40min
Crème de carotte
30min
Soupe de laitue
35min
Crème de courgette au bleu
25min