Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de basilic frais
- 30 g de pignons de pin
- 10 g d'huile d'olive
- 80 g de gruyère râpé
- 100 g de lait
- 3 œufs
- 180 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées, torréfiées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 383 kJ / 90 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de poulet à l'estragon
24h
Cake aux petits pois, courgette et chèvre
1h 30min
Cheesecake au concombre
4 godz. 30 min
Cookies au chèvre et au thym
40 min
Flans de petits pois
1h
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35min
Cake printanier
40 min
Cheesecake avocat, feta et pignons de pin
3h 30min
Ballotine comme un macaron
25min
Tarama et ses miniblinis
1 godz. 45 min
Feuilletés au beaufort
1h
Cake chèvre et noix
50min