Wersje kompatybilne
Huîtres en papillote d'épinards, beurre crémeux aux algues
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 12 grosses huîtres creuses (n° 2 ou 3)
- 12 feuilles d'épinards frais de belle taille
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de beurre doux, froid et coupé en petits morceaux
- 1 c. à soupe d’algues déshydratées (laitue de mer en paillettes)
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 659 kJ / 160 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf en papillotes
30 Min
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Mayonnaise
5 min
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 godz.
Aubergines d'Almagro marinées
96h
Sphère comme une orange sanguine
18h
"Tzatziki" sucré au melon
12u.
Ananas givré à la sauge
12u.
Pavés chocolat écume de menthe
3u.
Pâté de campagne au foie gras
48h
Verrines bretonnes au lait ribot
30 Min
Œufs mollets en robe de noix
30 Min