Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les aubergines
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- 10 aubergines d'Almagro fraîches (500 g env. Voir "Conseil(s)")
La marinade
- 2 - 3 gousses d'ail
- 1 c. à café de graines de cumin
- 1 c. à soupe de sel
- 1 c. à soupe de paprika doux en poudre
- ½ c. à café de paprika fort en poudre (opcjonalnie)
- 150 g de vinaigre
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- eau (la quantité nécessaire pour remplir le bocal)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0.43 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agneau au citron
1h 10min
Artichauts et fèves en bagna cauda
1h
Verrines "toutes vertes"
30min
Huîtres en papillote d'épinards, beurre crémeux aux algues
35min
Feuilles de vigne farcies au millet
2j 30 menit
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Couscous d'agneau, artichauts, petits pois
50min
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Brak ocen
Feuilles de vigne farcies aux riz et fruits secs
13 godz. 20 min
Béchamel allégée
15 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min
Calamars farcis au chorizo
1h 10min