Aubergines d'Almagro marinées

Aubergines d'Almagro marinées

3.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 96 godz.
10 portions

Składniki

Les aubergines
  • 1000 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de bicarbonate de sodium
  • 10 aubergines d'Almagro fraîches (500 g env. Voir "Conseil(s)")
La marinade
  • 2 - 3 gousses d'ail
  • 1 c. à café de graines de cumin
  • 1 c. à soupe de sel
  • 1 c. à soupe de paprika doux en poudre
  • ½ c. à café de paprika fort en poudre (opcjonalnie)
  • 150 g de vinaigre
  • 1 feuille de laurier déshydratée
  • 50 g d'huile d'olive extra vierge
  • eau (la quantité nécessaire pour remplir le bocal)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 57 kcal / 237 kJ
Białko 0.43 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 2.27 g
Błonnik 1.23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...