![Risotto fragole e pesto di rose Risotto fragole e pesto di rose](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a687932-fb77-4acc-9f0c-dfb5df07ba97/Derivates/0af14aca-f3ef-4b4c-9b5d-cd7ff6b15651.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto alle rose
- 25 g di petali di rosa (1-2 rose circa) (vedere consigli)
- 25 g di pecorino
- 25 g di Parmigiano reggiano
-
30
g di pinoli
lub 30 g di mandorle pelate - 50 - 60 g di olio extravergine di oliva
Risotto alle fragole
- 30 g di scalogno
- 40 g di burro
- 320 g di riso, tipo Carnaroli (cottura 16-18 min.)
- 60 g di vino bianco, tipo prosecco
- 700 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di fragole a pezzi + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 min
Risotto alla barbabietola e bacon croccante
35 min
Risotto alle more
40 min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 min
Risotto mele e radicchio rosso
40 min
Risotto fragole e cioccolato
30 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto melone e speck
40 min
Risotto funghi e mirtilli
35 min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Risotto al Barolo
30 Min