Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di castagne, peso lordo (vedere varianti)
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori pelati sgocciolati
- 1 cucchiaino raso di sale
- 200 g di ceci in scatola, scolati
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di peperoncini piccanti rossi (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie
50 min.
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppetta di ceci
45 min.
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min.
Zuppa di ceci e rosmarino
1h
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30min
Minestra di zucca e riso integrale
1h 20min
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30min
Cacciucco di ceci
50 min.
Zuppa montanara
1h
Vellutata fredda di fave e ricotta
55 min.
Zuppa di castagne
1h