Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori a grappolo
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 70 g di pangrattato
- 3 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- sale q.b. (opcjonalnie)
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 953.1 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 660.4 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Torta salata tricolore
1h 20min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10min
Torta di patate borgotarese
2h
Verdure in crosta di uova e formaggio
40min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Sformato di finocchi
1h
Pomodori ripieni al tonno
40min
Finocchi ripieni
1h
Insalata di fagioli e cipolla di Tropea
45min
Pizzette di melanzane
40min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55p