Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori a grappolo
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 70 g di pangrattato
- 3 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- sale q.b. (opcjonalnie)
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 953.1 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 660.4 mg
Alternatywne przepisy
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Asparagi alla parmigiana
50min
Asparagi alla parmigiana
50min
Finocchi alla valdostana
40min
Cipolle al gratin
1h
Finocchi ripieni
1h
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Passatelli
45min
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25min
Sformato di finocchi
1h
Pomodori ripieni al tonno
40min