![Frico Frico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b95c7ca4da939adff47d796f111faf88/Derivates/d37c72f8ad7b1a5d54a437ab9bd8967d381b40fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 700 g di patate, pelate e a cubetti (3x3 cm)
- 100 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di formaggio Montasio a tocchetti (1-2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 873.2 kJ / 208.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1.4 mg
Alternatywne przepisy
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1 Std.
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1h 30min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Lasagne agli asparagi
1h 30min
Frico con speck
50 Min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1 Std. 10 Min
Lasagne al radicchio
2h
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1 Std. 10 Min
Finocchi alla valdostana
40 Min
Tarte tatin ai pomodori
50 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Parmigiana di patate
2h