Peposo toscano
TM6 TM5

Peposo toscano

3.7 (57 ocen)

Składniki

  • 5 foglie di salvia fresca, lavate
  • 1 rametto di rosmarino, gli aghi lavati
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi, taglio muscolo (3 cm)
  • 450 g di vino rosso corposo, preferibilmente Chianti
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaio di pepe nero in grani
  • pane toscano a fette, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1725.8 kJ / 412.2 kcal
Białko
37.9 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Błonnik
0.5 g
Sód
400.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy