Wersje kompatybilne
Focaccia con datteri, pancetta e formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 325 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 4 g di lievito di birra disidratato - 500 g di farina di forza
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 80 g di datteri denocciolati a metà
- 100 g di formaggio di capra sbriciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 0.5 mg
Alternatywne przepisy
Purè di finocchi
35 Min
Cous cous zucca e feta
40 min
Bocconcini di maiale al latte
50 min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50 min
Strudel viennese scomposto
2 godz. 5 min
Composta di pere, vaniglia e zenzero
1 godz. 20 min
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2h
Crostata con datterini in agrodolce
2 godz. 10 min
Merluzzo pere e noci
35 Min
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1 godz. 20 min
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55min
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1hod. 10min