Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaio di farina
- 800 g di cardi puliti (vedere consigli)
- 50 g di olio di oliva
- 1 pizzico di maggiorana secca
- 250 g di salsicce di maiale senza pelle
- 6 uova
- 40 g di latte
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1343 kJ / 321 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1h
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Trippa all'empolese
1h 15min
Riso in torta verde
1h 30min
Scarpazza sarzanese
2h 30min
Rabaton
1h
Cocottine di fave
40min
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 godz. 55 min
Cappon magro
4h 30min
Sformato di cardi
1h
Coniglio alla ligure
3h 20min