Tortino di cardi alla fiorentina

Tortino di cardi alla fiorentina

4.6 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 700 g di acqua
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 1 cucchiaio di farina
  • 800 g di cardi puliti (vedere consigli)
  • 50 g di olio di oliva
  • 1 pizzico di maggiorana secca
  • 250 g di salsicce di maiale senza pelle
  • 6 uova
  • 40 g di latte
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • burro q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 321 kcal / 1343 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...