Wersje kompatybilne
Tagliolini alla barbabietola con porri e scorfano (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliolini alla barbabietola
- 60 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
- 60 g di acqua
- 100 g di farina di semola di grano duro +q.b.
- 100 g di farina tipo 0 + q.b.
Sugo porri e scorfano
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di porro a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di scorfano in filetti a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1 godz.
Tortino estivo di farro, topinambur e mazzancolle
1 godz. 55 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Crema fredda di piselli con yogurt greco e paprika
1 godz.
Gamberi rossi con salsa alla papaya sottovuoto
45min
Pesto alle foglie di carota
10 dk
Colomba salata alla curcuma con verdure e gamberi
3h
Polenta al nero di seppia con ragù di calamari
1h 20min
Fusilli di lenticchie rosse con ragù di orata e peperone (senza glutine)
30 min
Crema di topinambur e tartufo
55 min
Pane svedese
2 Std.
Merluzzo marinato con crema di cavolfiore e zenzero
50 min