Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- ½ spicchio di aglio senza anima (opcjonalnie)
- 200 g di cuori di carciofo sott'olio, sgocciolati
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di salsa di senape
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pane per tramezzini
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3075 kJ / 735 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempura di verdure
25 min.
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Bignè a sorpresa
2h
Mini cheesecake al pomodoro
3h 25 min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2h 30min
Salsa selinuntina
15 min
Salsa bois boudran
10 min.
Barchette agli asparagi e salmone
50 min.
Bicchierini di zucchine con formaggio
45 min.
Mousse di baccalà
45 min.
Blinis con carpaccio di tonno
1h
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 Std. 25 Min