Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
zucca Kabocha (1500-2000 g )
lub 1 zucca invernale (1500-2000 g ) - 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 280 g di pane raffermo a dadini (1-2 cm)
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pangrattato
- 200 g di cipolla rossa a pezzi
- 85 g di carota, pelata e a pezzi
- 85 g di sedano a pezzi
- 3 foglie di salvia fresca, lavate
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 110 g di bieta rossa, tagliata a striscioline
- 110 g di luganega, spellata e a pezzi
- 60 g di mirtilli rossi disidratati
- 60 g di pinoli sgusciati
- 1 cucchiaino di senape di Digione
- 1 cucchiaio di sciroppo di acero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate e bacon al curry
40 min
Zucca spaghetti ripiena con arachidi
1h
Smoothie Bowl fichi, ananas e banana
15 Min
Zuppa Thai di spaghetti di zucchine
Brak ocen
Quiche sedano rapa e salmone
1h 25min
Pastuccia teramana
1 Std. 30 Min
Purè di zucca e patate
1 Std. 30 Min
Torta carote e mango (senza glutine)
2h 55min
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
10 Std.
Lime curd
20 min
Burrito saluto al sole (di Sorelle Passera)
1h
Tortilla di patate, pancetta e formaggio
50min