Tacchino ripieno

Tacchino ripieno

4.3 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • di sale grosso
    10 g
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati
    1 rametto
  • spicchio di aglio
    1
  • grani di pepe nero
    2
  • foglia di alloro fresca lavata
    1
  • di fesa di tacchino senza pelle intera
    600 g
  • di albicocche secche denocciolate ammollate in acqua tiepida per 10 minuti e strizzate
    120 g
  • di cipolle rosse di Tropea a fettine (0.5 cm)
    250 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di vino bianco passito o Marsala
    60 g

Wartości odżywcze na 6 porzioni

Kalorie 1337 kcal / 5594 kJ
Białko 151.6 g
Tłuszcz 54.6 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 4184 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...