Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 250 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
La chantilly et le décor
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389 kJ / 569 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8u.
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8u.
Paris-brest
3 godz. 10 min
Le merveilleux
3 Std. 40 Min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Layer cake façon tiramisu
1 Std. 15 Min
Mille-feuille classique à la vanille
7u. 10min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Mille-feuille à partager
1h 45min
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.