Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 250 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 2 pincées de sel
La chantilly et le décor
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 2 sachets de sucre vanillé
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389 kJ / 569 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 godz.
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2 godz.
Entremets à la mousse de cassis
12 Std.
Le village du Père Noël
3h 20 min
Macarons à la griotte
48h
Macarons à la pomme verte
5h 10 min
Le merveilleux
3j 40 menit
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10 min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8u.
Gâteau mousse au praliné
13h
Layer cake façon tiramisu
1 godz. 15 min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min